Четвер, 2024-03-28, 8:44 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 20 » Арт-терапія в роботі з попередження травматичного досвіду
3:48 PM
Арт-терапія в роботі з попередження травматичного досвіду

11 березня 2015 року на базі ОКУ СОР «Соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» спільно з Сумським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді була проведена зустріч з соціальними педагогами та психологами державних професійно-технічних навчальних закладів та коледжів міста Суми. Тема заходу – «Арт-терапія в роботі з попередження травматичного досвіду» - була обрана з метою розширення інструментарію в роботі соціальних педагогів та психологів, які безпосередньо працюють з дітьми-сиротами та дітьми, які позбавлені батьківського піклування. Ведуча заходу – Ратєєва Вікторія Олександрівна, психолог Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка, арт-терапевт.

Захід пройшов змістовно та пізнавально. Учасникам зустрічі були надані рекомендації та алгоритми роботи саме в методі арт-терапії. Проведена зустріч носила практичний характер, особистісно-орієнтований, тому соціальні педагоги та психологи особисто виконували всі вправи, які пропонувала ведуча та інтерпретували їх. Запропоновані вправи були направлені на діагностику цілепокладання, усвідомлення стратегій поведінки, рефлексивна «Техніка малювання маслом» та демонстрування роботи з метафоричними асоціативними картами на прикладі карт «Танго зі страхом» та «Сімейні цінності».

Особливістю проведеної роботи було не тільки надання інструментів та демонстрація різноманітних методів в роботі психолога та соціального педагога, а і можливість учасників попрацювати над собою та опрацювати різні моменти із своїх стосунків, життя, внутрішньої ситуації та обмінятися досвідом один з одним.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 644 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]