Середа, 2024-04-24, 5:44 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 12 » Аналіз діяльності дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Проблеми, перспективи та розвиток
10:00 PM
Аналіз діяльності дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Проблеми, перспективи та розвиток

На сьогодні в Роменському районі функціонує 5 прийомних сімей (на вихованні 10 дітей) та 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 16 дітей, з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Саме тому, 28 листопада 2014 року, відповідно до реалізації завдань щодо сприяння та підтримки меншинства, Роменським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено круглий стіл на тему: «Аналіз діяльності дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Проблеми, перспективи та розвиток», метою якого є міжвідомча взаємодія між центром та структурними підрозділами Роменської районної державної адміністрації в контексті роботи з прийомними сім’ями та дитячими будинками сімейного типу.

В засіданні круглого столу брали участь спеціалісти служби у справах дітей, управління освіти, управління соціального захисту населення Роменської районної державної адміністрації, директор та головний спеціаліст центру.

В плані круглого столу розглядалися наступні питання:

інформація щодо пошуку кандидатів в прийомні батьки та батьки – вихователі. Стан виховання, утримання та розвитку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Труднощі та проблеми, які виникали в прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу Роменського району протягом 2014 року під час соціального супроводження  (доповідач: директор Роменського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді – Сушко М.М.);

інформація щодо грошового забезпечення прийомних батьків та батьків-вихователів у 2014 році (доповідач: державний соціальний інспектор управління соціального захисту населення – Куріна А.А.)

інформація щодо створення в Роменському районі нових прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, як альтернативних форм виховання дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського  піклування (доповідач: спеціаліст служби у справах дітей – Маркова О.М.)

інформація щодо організації начального процесу в загальноосвітніх закладах району для прийомних дітей та дітей-вихованців (доповідач: практичний психолог Роменського районного центру дитячої та юнацької творчості – Рибка Є.А.)

В кінці круглого столу були зроблені висновки та визначено спільний алгоритм роботи всіх суб'єктів щодо соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Категорія: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Переглядів: 538 | Додав: VV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]