П`ятниця, 2024-03-29, 2:00 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 04

Впродовж останніх років з 25 листопада по 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства», в рамках якої проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї. Метою проведення акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

25 листопада 2014 року Лебединський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з волонтерами медичного училища імені професора М.І.Сітенка провели вуличну акцію «Стоп насильство!», в ході якої пересічним громадянам розповідалося, що таке насильство, адже більшість людей навіть не здогадуються, що існують різні види насильства, в тому числі фізичне, сексуальне, економічне та психологічне. Під час акції студентами волонтерами були розповсюджені буклети та  інформаційні листівки.

... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 484 | Добавил: VV | Дата: 2014-12-04 | Комментарии (0)

Сьогодні дуже часто ми чуємо про те, що насильства в сім’ї не повинно бути. Проте також часто ми чуємо про випадки скоєння насильства чоловіка над жінкою, батьків над дітьми.

Що таке сімейне насильство?

Ідеальна сім’я уявляється ледь не раєм, в якому можна сховатися від усіх небезпек незнайомого світу. Проте для багатьох сімей реальністю є постійні випадки насильства, а рідний будинок стає небезпечнішим, ніж вулиця. Вірогідність отримати травму від близької людини, іноді набагато вища, ніж від незнайомця. Дуже багато людей стикаються з тим, що удома, за закритими дверима, їх чекає: приниження, ізоляція від друзів і родичів, реальні фізичні ушкодження або загроза їх отримання, сексуальне примушення.

У рамках проведення акції «16 днів проти насильства» з метою підвищення обізнаності жінок з пита ... Читати далі »


Насильство над дітьми – це реальна загроза для розвитку суспільства. Адже жорстоке поводження з дітьми в подальшому формує з них соціально-дезадаптованих людей, не здатних створювати повноцінну сім'ю, бути гарними батьками, а також є поштовхом до відтворення жорстокості по відношенню до власних дітей.

Саме цій проблемі та профілактиці даного негативного явища в сім’ї і було присвячено засідання «круглого столу» «Насильство – це злочин», що відбулося в районній державній адміністрації, в якому взяла участь начальник відділу соціальної роботи Кролевецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Халецька.


З метою удосконалення організації діяльності фахівців із соціальної роботи, подолання професійних труднощів та забезпечення їх емоційної підтримки директором та начальником відділу соціальної роботи Кролевецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом жовтня-листопада 2014 року здійснено супервізії 20 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, у Грузчанській, Буйвалівській, Тулиголівській та Обтівській територіальних громадах.

Також до дня спільних дій в інтересах дітей за ініціативи фахівців із соціальної роботи Кролевецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у територіальних громадах за участю представників органів місцевого самоврядування та суб’єктів соціальної роботи проведені засідання «круглих столів» з питання соціальної підтримки дітей, що поживають в сім’ях , які опинилися в складних життєвих обставинах.