Середа, 2024-04-24, 2:37 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 23

На виконання районної програми «Молодь Роменщини» до Дня фізичної культури та спорту спеціалістами Роменського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено інформаційно-просвітницький, профілактичний захід на базі  Біловодської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на тему: «Ми за здоровий спосіб життя!» для учнів 5-6 класів.

Дана категорія була обрана невипадково: саме в підлітковому віці найчастіше відбуваються перші спроби вживання тютюну, алкоголю, марихуани, психоактивних пігулок і навіть опійних наркотиків. Захід проходив в інтерактивній ігровій формі, під час якої учасники отримали корисну інформацію про здоров’я; ознайомились із шкідливим впливом алкоголю, тютюну, наркотиків на дитячий організм, а також отримали змогу проявити свої знання і обізнаність щодо даної теми. Діти з цікавістю відповідали на питання, приймали активну участь в рольових іграх, моделюванні ситуацій, розробляли власний шлях до здоров’я.

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 341 | Добавил: VV | Дата: 2014-09-23 | Комментарии (0)

Профілактика злочинності серед неповнолітніх значною мірою пов’язана з профілактикою рецидиву. Одним із важливих завдань є створення умов для ресоціалізації осіб, які були засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. Вирішення даного питання потребує цілеспрямованої скоординованої роботи державних установ, які опікуються неповнолітніми цієї категорії.

Працівниками Сумського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із працівниками кримінально-виконавчої інспекції Сумського району, сектором кримінальної міліції у справах дітей Сумського РВ ГУМВС України у Сумській області систематично проводиться інформаційно-профілактична робота з неповнолітніми,  які були засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, та членами їх сімей.

Зазвичай, вирішення проблем дітей, які мають конфлікт із законом, неможливе без підтримки їх батьків. З метою проведення індивідуальної роботи з батьк ... Читати далі »


Днями, у приміщенні Кролевецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася нарада за участю головного спеціаліста управління освіти, молоді та спорту Степаненко В.В., на якій було підведені підсумки відпочинку та оздоровлення дітей, які виховуються в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Як зазначила директор центру Наталія Кузюра: «Тільки завдяки тісній співпраці працівників центру, зокрема фахівців із соціальної роботи з головним спеціалістом управління освіти, молоді та спорту, медичними працівниками значна кількість дітей даної категорії (більше 40 дітей) змогла відпочити, набратися сил в лікувальних та оздоровчих закладах».


Стан здоров’я громадян в Україні свідчить про актуальну проблему підвищення ефективності збереження та зміцнення здоров’я українців та нації в цілому, формування здорового способу життя. Одним з основних чинників, які негативно впливають на здоров’я є тютюнопаління, що є великою проблемою сьогодення.

В рамках проведення місячника «Куріння – страшне захворювання» та з метою профілактики тютюнопаління в дитячому та молодіжному середовищі працівниками Краснопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовано та проведено лекції та бесіди серед учнівської молоді району. 

Під час бесід було акцентовано увагу на історію виникнення тютюну та про його згубний вплив на організм людини та обговорено шляхи подолання згубної звички серед молоді.

... Читати далі »


В Глухівському районі надається допомога сім’ям, які прибули з Донецької та Луганської областей, та сім’ям Глухівщини, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Так, Глухівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та службою у справах дітей Глухівської районної державної адміністрації проведена благодійна акція «Зігріймо дітей теплом свого серця!», були зібрані одяг та взуття для дітей, шкільна форма та шкільне приладдя, іграшки, предмети побуту та ін.

Допомогу надали пересічні громадяни, підприємства, установи, приватні підприємці, волонтери. Ці речі роздаються громадянам, які їх потребують.

Крім того, Глухівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було здійснено виїзд до сіл Суходіл, Горіле, Уланове, Коріньок. В рамках ... Читати далі »


Днями з учнями Роменського вищого професійного училища була проведена виховна година, присвячена темі дотримання прав людини.

Розповісти учням про основні права людини, поняття особистої гідності, обов’язки громадянина України та що робити в разі порушення громадянських, соціальних, культурних прав дитини, до ДПТНЗ «Роменське ВПУ» завітали: представники Роменського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей Роменського міськвиконкому відділу кримінально-виконавчої інспекції та сектору кримінальної міліції у справах дітей Роменського УМВС України в Сумській області.

Запрошені проінформували про основні випадки правопорушень серед неповнолітніх, наголосили на можливостях їх уникнення та попередження, оскільки не правова поведінка може мати вкрай негативні наслідки в подальшому житті. Учні ж закріпили та поглибили свої знання про права людини, про насильство та його види, формування навичок ... Читати далі »


Події останніх місяців, які відбуваються в Україні, вкрай складна соціально-політична ситуація у суспільстві показали необхідність соціально-психологічного захисту і психологічної допомоги як дітям  і окремим людям, так і цілим соціальним групам.

Майже рік Україна переживає складну соціально-політичну ситуацію. Продовжуються бойові дії в Донецькій і Луганській областях, не зменшується потік біженців з окупованих Криму і Севастополя. Десятки тисяч людей змушені покинути свої домівки і тимчасово переміститися в інші регіони нашої держави. За останніми даними Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) понад 230 тисяч людей стали вимушеними переселенцями. Є сім’ї, що втратили житло, своїх близьких.

У часи соціальних потрясінь якраз і виявляється увесь наявний потенціал особистості, кожна людина «показує своє справжнє обличчя». Сказане стосується як соціальних працівників, так і працівників психологічної служби системи освіти – практичних п ... Читати далі »


З метою посилення профілактичної роботи з сім’ями, провідним спеціалістом Краснопільського районного центру соціальних служб для сім’ї надано комплекс соціальних послуг сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах та перебувають під соціальним супроводом.

Під час спілкування з батьками та членам сімей обговорювались теми збереження сімейних цінностей, профілактики шкідливих звичок, покращення житлово-побутових умов та надано роз’яснення щодо вимог оформлення державних виплат передбачених чинним законодавством.


Мешканець Шостки Микола Миколайович працював на будівництві у м. Москва з вересня по грудень 2013 року. Заробітну плату не отримав. Миколу Миколайовича та декількох будівельників попросили покинути об’єкт, пригрозили здати їх до поліції. Пояснили це тим, що у господаря фінансові труднощі і, якщо він буде в змозі то вишле їм кошти. Але ні дзвінків, ні коштів не поступило.

При здійсненні соціального інспектування фахівці із соціальної роботи Шосткинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з’ясували цей факт торгівлі робочою силою і звернулися до громадської організації «Ліга соціальних працівників України». Голова Сумського осередку організації Глоба Е.В. зустрівся з Миколою Миколайовичем, провів бесіду, в ході якої з’ясував обставини події та його бажання займатися підприємницькою діяльністю. Постраждалому була запропонована допомога на відкриття власної справи.

І така допомога була н ... Читати далі »


Під таким гаслом відбулось засідання «круглого столу» на базі Сумського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, учасниками якого стали спеціалісти центру та представники кримінально – виконавчої інспекції, які здійснюють соціальну роботу з неповнолітніми засудженими без позбавлення волі.

«Індивідуальний підхід до кожної дитини, яка скоїла злочин – це один з головних принципів надання соціальних послуг нашими спеціалістами, – зазначила директор центру Марія Вертель, – в ході роботи з неповнолітніми необхідно намагатися з’ясувати передумови скоєння правопорушення і намагатися усунути їх». Учасники засідання погодились, що результативна робота з правопорушниками буде лише тоді, коли до процесу ресоціалізаціїї будуть активно долучатися в першу чергу батьки.

Наприкінці зустрічі, начальник кримінально – виконавчої інспекції Тетяна Пшенична проаналізувала стан виконан ... Читати далі »


На початку вересня Шостка відмітила своє 275-річчя та 71-у річницю визволення від фашистських загарбників. У центрі міста відбувся мітинг та «Солдатська каша».

Шосткинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді долучився до загальноміських заходів.

Під відкритим небом на центральній площі Шостки спеціалісти організували проведення «Солдатської каші». Вшанували 500 ветеранів та членів їх сімей, шосткинців, які  проходять службу в зоні АТО своєю увагою і смачною солдатською кашею.

Лунали поздоровлення рідного міста з Днем народження, побажання мирного неба, щоб усі учасники бойових дій вернулись додому живими та здоровими.


Протягом серпня 2014 р. працівниками Кролевецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводилась акція «Зберемо дитину до школи». Як результат, 32 дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, в тому числі діти, батьки яких перебувають в зоні АТО, забезпечені шкільним приладдям до нового навчального року.

Акція відбулася за підтримки: ТОВ «Кролевецький комбікормовий завод» (директор Андрущенко О.М.), ПП «Агроспаське» (директор Мороз О.М.), ФОП Білоусова А.С., Меньшикової Л.В., Гончаренко Л.Г. та ін. і просто небайдужих громадян.

Велика подяка всім людям щедрим на благородні вчинки. Прояв безкорисливої допомоги є відкритою демонстрацією милосердя та людяності, яка повернеться вам сторицею.