Четвер, 2024-04-25, 10:29 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 19

Родинне благополуччя та сімейний затишок – один із стратегічних напрямків соціальних ініціатив Президента України. Саме на реалізацію права дитини на сімейне виховання спрямована діяльність центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які здійснюють своєчасне виявлення, облік та соціальний супровід сімей та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, надають конкретну адресну допомогу кожній родині, яка потребує особливої уваги.

Так, уже більше року перебуває на обліку Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді родина М., у якій мати покинула новонароджену дитину. Склалася нестандартна ситуація, коли вже немолодий батько, не маючи жодних навичок по догляду за дитиною, залишився сам із немовлям на руках і зіткнувся з цілою низкою проблем. Органами опіки було піднято питання про розміщення дитини до спеціалізованого закладу. Проте на допомогу прийшли працівники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які разом із місцевими органами влади зробили усе можливе, аби не допустити вилучення дитини із сім’ї: допомогли облаштувати житло, вчили доглядати за малюком, систематично надавали психологічні та юридичні консульт ... Читати далі »

Категория: Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 680 | Добавил: Ros | Дата: 2012-04-19 | Комментарии (0)

«Впроваджуємо соціальні ініціативи Президента!» Під таким гаслом Сумський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із службою у справах дітей облдержадміністрації провів 18 квітня 2012 р. у м. Білопілля черговий навчальний семінар для голів сільських та селищних рад.

Під час семінару розглядалися різноманітні аспекти взаємодії органів місцевої влади із центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службами у справах дітей, практичні питання щодо виявлення, обліку та соціального супроводу сімей та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, шляхи розвитку та підтримки сімейних форм виховання. Учасникам семінару було роздано інформаційно-методичні матеріали, які містять важливі питання діяльності органів виконавчої влади та мають практичне значення.

За словами директора центру Тетяни Шевченко зусилля місцевих органів влади мають бути спрямовані на влаштування якомога більшої кількості дітей у сімейні форми виховання, у тому числі у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Влада на місцях повинна забезпечувати раннє виявлення, облік та соціальний супровід сімей, які ... Читати далі »


18 квітня для соціально незахищених категорій сімей з дітьми, районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в с.Ковтунове було проведено захід "Алкоголізм і життєвий успіх несумісні”. Під час зустрічі спеціалістом РЦСССДМ було проведено бесіду «Добровільне безумство», в ході якої присутні ознайомилися з наступними темами:

- історією виникнення і розповсюдження алкогольних речовин;

- відношенням до проблеми алкоголізму у сучасному суспільстві;

- шкідливістю вживання алкоголю;

- особливостями жіночого та дитячого алкоголізму;

- життєвою необхідністю запобігання вживанню алкогольних речовин.


Профілактика раннього соціального сирітства, сприяння зміцненню інституту сім”ї шляхом формування засад відповідального, усвідомленого батьківства є головним завданням спеціалізованого формування Шосткинського районного центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді „Консультаційний пункт у пологовому стаціонарі”.

Саме з цією метою 12.04.2012 року для жінок, які народили дитину та перебувають у пологовому відділенні, спеціалістами центру було проведено захід „Роль і місце кожного із батьків у вихованні немовляти”.

У ході заходу серед учасників було обговорено вирішальне значення сім”ї на розвиток дитини, особливо у перший рік її життя, адже коли двоє дорослих людей вирішують народити дитину, вони повинні повною мірою розуміти, що треба докорінно змінити світогляд, переорієнтувати пріоритети на користь малюка, приділивши всю увагу та любов маленькому Божому створінню, яке повністю залежить від батьків.

Говорячі про сімейне виховання учасники торкнулися теми місця та ролі матері і батька у цьому процесі, розглянувши їх функції в сім'ї.

... Читати далі »


Кожна молода людина у певний час свого життя має стати перед вибором, від якого залежатиме її подальший шлях. Мова йде про вибір майбутньої професії. Дорослі ж на на цьому етапі мають допомогти молодим людям зорієнтуватися і порадити можливі засоби самореалізації.

Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запросив на екскурсію до військової частини дітей із дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Екскурсія проводилася з метою піднесення престижу військової служби, підвищення рівня військово-патріотичного виховання молоді, заохочення до проходження військової служби, розвитку у молодих людей почуття відповідальності та дисципліни, формування у них стійкої духовної поведінки, яка у свою чергу стримує прояви негативних явищ у молодіжному середовищі. Це один з уроків підготовки молоді до самостійного життя, один з моментів самовдосконалення та розвитку почуття відповідальності.

Спочатку для вихованців провели екскурсію по казармі, показали військову зброю, спеціальні автомобілі та засоби зв’язку, якими користуються спеціалісти внутрішніх військ та спецпідрозділи органів внутрішніх ... Читати далі »


Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі службою у справах дітей в ДПТНЗ «Конотопське вище професійне училище», політехнічному технікумі КІСумДУ та Конотопському професійному ліцеї проведено інформаційні заходи для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа з питань їх соціального захисту.

Учасники заходів отримали консультації з питань соцільних виплат, працевлаштування, забезпечення житлом та інших пільг та гарантій. Обговорено питання професійної кар’єри та складових їхнього професійного успіху після закінчення навчального закладу. Надано поради, що сприятимуть соціальній адаптації та підготовці до самостійного життя.