Субота, 2024-04-20, 4:49 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 29

22 березня 2012 року в Кролевецькому будинку дітей та юнацтва пройшов фестиваль-конкурс „Молодь обирає здоров’я”, організований працівниками районного центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді та відділу освіти райдержадміністрації. Його мета активізувати молодіжний рух за здоровий спосіб життя, підвищити рівень інформованості підлітків з питань профілактики ВІЛ/СНІДу, наркоманії, тютюнокуріння, вживання алкоголю серед дітей та молоді. Фестиваль проходив в трьох номінаціях: конкурс плакатів, фотографій та літературно-музично-спортивних композицій. В заході взяло участь 130 чол. Серед учасників заходу розповсюджена соціальна реклама (буклети) з питань профілактики шкідливих звичок та ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, пропаганди здорового способу життя

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 742 | Добавил: Ros | Дата: 2012-03-29 | Комментарии (0)

21.03.2012 року районним центром соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді на базі центру зайнятості було організовано і проведено захід „Світ професій. Готуймося до самостійного життя” для дітей, які виховуються в прийомних сім”ях Шосткинського району.

Захід було проведено у формі профорієнтаційного уроку під час якого заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Кізтуганова Л.В. ознайомила учасників з послугами, що надає служба зайнятості, розмаїттям професій, змістом сучасних професій та вимогами, які висуваються до осіб, що мають намір і бажання їх набути, формами та умовами оволодіння різними спеціальностями, можливостями професійно - кваліфікаційного зростання, станом ринку праці регіону.

Також для учасників заходу була проведена ознайомча екскурсія по центру зайнятості, роз”яснено правила та можливість користання методичними куточками і інформаційними матеріалами, які знаходяться у центрі зайнятості.


Під таким гаслом 20.03.2012 року спеціалістами районного центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді було проведено заходи до Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз для молоді, яка відбуває покарання в Шосткинській виправній колонї (№ 66).

Метою проведення заходів стала вторинна профілактики та запобігання захворюваності на туберкульоз в молодіжному середовищі, надання соціально – медичної підтримки і допомоги молоді, що відбуває покарання в місцях позбавлення волі, адже перебуваючи у замктнутому просторі, саме ця категорія відноситься до групи ризику щодо захворюваності на туберкульоз.

До участі у заходах було залучено лікаря - фтизіатра Шосткинського міжрайонного протитуберкульозного диспансера Новікову Аллу Вікторівну, яка прочитала лекції за темою: Туберкульоз в запитаннях і відповідях”, надала відповіді на запитання, які цікавили учасників заходів, провела індивідуальні консультації.


Інформаційний захід з питань статевого виховання молоді відбувся 20 березня в Конотопському політехнічному технікумі. Зі студентською аудиторією спілкувалися директор міського центру СССДМ, лікар-гінеколог центральної районної лікарні та психолог закладу. Були обговорені питання культури статевих відносин, попередження небажаної вагітності, запобігання інфекційним захворюванням, збереження репродуктивного здоров’я, виховного потенціалу сучасної сім’ї. Зокрема, додатково поінформовано про можливість отримання анонімних консультацій у спеціалістів Клініки, дружньої до молоді, що створена на базі жіночої консультації.

Незабутньою подією для жінок та дітей з сімей, які перебувають під супроводом спеціалістів центру, стало проведення благодійної акції Сумським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки міжнародного християнського благодійного фонду „Сонячний світ”, яка відбулася 14 березня 2012 року.

Жінки та їх діти мали змогу з користю провести свій вільний час. До заходу були залучені мами з багатодітних, прийомних, неповних родин, адже за буденними проблемами, у швидкому ритмі життя, у них не завжди знаходиться хвилинка для себе.

Розпочалось свято з відвідання піццерії «New York Street Pizza», де окрім смачного обіду, запрошені насолодилися приємним спілкуванням та затишною атмосферою закладу. Після цього учасниці заходу мали змогу подивитися нову кінострічку під назвою: „Мами” у кінопалаці „Дружба”.

Багато щирих привітань та приємних слів у цей день почули жінки у свою адресу, крім того, всі присутні на заході отримали подарунки – гігієнічні набори.

Сумський міський центр соціальни ... Читати далі »


14.03.2012 року на базі приміщення підрозділу кримінально - виконавчої інспекції з молоддю засудженою до покарань не пов”язаних з позбавленням волі спеціалістами районного центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді було проведено інтерактивну бесіду „Що ви знаєте про ТУБЕРКУЛЬОЗ - „хворобу віку”?” в рамках заходу „Твоє життя в твоїх руках” до Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз.

В ході бесіди були обговорені питання щодо природи мікобактерії туберкульозу та її властивостей, джерел інфекції, шляхів поширення збудника туберкульозу, проявів захворювання. Учасників заходу було поінформовано про стан епідситуації з захворюванням на туберкульоз та смертність від цієї хвороби в умовах соціально – економічного неблагополуччя.

Особливий акцент спеціалістами центру було зроблено на питанні своєчасності виявлення інфікування чи захворювання від якого залежить не тільки ефективність лікування, а і іноді, подальше життя.


14 березня 2012 року Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках програми з соціальної адаптації та підготовки до самостійного життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з числа старших та випускних класів інтернатних закладів, в Конотопській санаторній школі-інтернаті проведено інтерактивне заняття «Світ професій. Як обрати професію? Прогнозування життєвих перспектив» та тестування «Визнач, який тип професій найкращий для тебе».
В ході заходу з учнями обговорено складові майбутнього професійного успіху, вимоги, властиві вибраній професії, альтернативні варіанти постановки і досягнення цілей. Діти висловили своє розуміння понять «хочу» (інтереси), «можу» (здібності) і «потрібно» (умови ринку праці).

На минулому тижні в КЗСОР „Соціальний гуртожиток для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування” відбулося засідання «круглого столу» на тему „Соціальний захист осіб з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”. Організатори засідання – Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та соціальний гуртожиток. Участь у заході взяли заступники директорів з виховної роботи професійно – технічних закладів, технікумів, коледжів, представники управління праці та соціального захисту населення, пенсійного фонду, центру реінтеграції бездомних громадян. Основною метою заходу було обговорення проблем соціалізації дітей, котрі залишаються без піклування батьків, та налагодження співпраці між закладами соціального спрямування, які опікуються їхніми проблемами. Присутні на засіданні мали змогу обмінятися досвідом роботи з дітьми даної категорії та отримати детальну інформацію про умови поселення дітей до соціального гуртожитку.

Відповідно до Закону України „Про забезпечення організаційно – правових умов соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей ... Читати далі »