Вівторок, 2024-03-19, 2:51 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 28

Тема попередження сімейного насильства вже багато років знаходиться у центрі громадського обговорення. Нажаль, саме насильство є однією з характеристик сучасного суспільства.

Найбільш гостро проблема насильства в сім’ї постає по відношенню до неповнолітніх громадян. Жорстоке поводження із дітьми в сім’ ї не така вже й рідкість. Часто, плутаючи методи виховання із звичайним насильством, батьки намагаються бути «розпорядниками» життя власної дитини. Але діти дуже вразливі, тому не можуть правильно оцінити ситуацію та захистити себе від насильства.

Так, з метою попередження та профілактики насильства в сім’ї, 10, 17 та 18 листопада 2011 року, Сумським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з „Клінікою, дружньою до молоді” були проведені заходи на тему: „Прояви насильства в сім’ї: масштаби розповсюдження та можливі міри профілактики”.

Заходи проводились на базі Державного професійно-технічного навчального закладу „Сумський центр професійно-технічної освіти”, КУ Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 25, КУ Сумської спеці ... Читати далі »

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 810 | Добавил: Ros | Дата: 2011-11-28 | Комментарии (0)

Протягом останніх років центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводять активну роботу, спрямовану на підтримку й допомогу молоді, дітям та сім’ям. Із задоволенням чекають на спеціалістів Сумського міського центру і у військовому комісаріаті.

Так, у приміщенні Сумського військового комісаріату відбулася зустріч сьогоднішніх призовників із спеціалістами у різних соціальних галузях на тему: «Надання соціально – психологічної та правової допомоги молоді, яка поповнює Збройні сили України». Цю зустріч було організовано завдяки Сумському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. До призовників мали змогу звернутися представники міського центру профілактики ВІЛ/СНІДу, наркологічного та туберкульозного диспансерів, центру психотерапії та медичної допомоги, центру планування сім’ї та репродукції людини, міського управління юстиції.

Всі вони в доступній формі надали важливу інформацію та необхідні знання, які допоможуть призовникам завершити службу здоровими як фізично, так і психічно, а значить бути цінними для держави та суспільства.


20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН проголосила Декларацію прав дитини, яка визначила основні життєві потреби дитини, її основні права, право національності та ім’я, право на освіту, заборону дитячої праці, право на гру та розвиток.

20 листопада 2011 року за ініціативи Сумського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася благодійна акція, присвячена Дню спільних дій в інтересах дітей. Двадцять діток, якими опікується центр, мали змоги відвідати ресторан «Мак Дональдз». Окрім смачного сніданку, діти насолоджувалися цікавими конкурсами, розвиваючими іграми та атракціонами, співом під караоке, а ще отримали уроки ввічливості та ресторанного етикету.

Це вже не перша акція, яку організовує міський центр спільно з компанією «МакДональдзЮкрейн», червоною ниттю цих акцій є стимулювання дітей до успішного навчання, до участі у творчості, до здорового способу життя, оскільки добрі справи завжди заохочуються і нагороджуються небайдужістю і благодійністю порядних людей.


16 листопада 5 стипендій міського голови знову знайшли своїх щасливих володарів. Ними стали переможці щорічної виставки-конкурсу живопису та декоративно-ужиткового мистецтва «Всесвіт очима дитини».

Протягом місяця відвідувачі Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка відверто дивувалися тому, які талановиті діти живуть і вчаться в нашому місті, – так вони реагували на щирі по-дитячому, але по-дорослому професійні роботи учасників конкурсу, що демонструвалися у відділі мистецтв.

Уже 14-й рік поспіль виставку організовує міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. „Вона покликана виявляти у дітей таланти, бо всі діти від народження творчі, але їхні здібності потрібно вчасно помітити й розвивати», - вважає головний спеціаліст центру Наталія Скрипченко.

Понад 220 робіт від 140 дітей-учасників із 25 організацій міста було представлено на конкурсі. Це вихованці сумських загальноосвітніх шкіл, Палацу дітей та юнацтва, Сумської дитячої художньої школи ім. М.Г. Лисенка, Палацу культури «Хімік», Комунальної установи «Сумський міський те ... Читати далі »