Четвер, 2024-03-28, 6:04 PM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 23
15 березня 2011 року в Кролевецькому будинку дітей та юнацтва пройшов фестиваль-конкурс «Молодь обирає здоров’я», організований працівниками Кролевецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відділу освіти райдержадміністрації.
Метою фестивалю була активізація молодіжного руху за здоровий спосіб життя, підвищення рівню інформованості підлітків з питань профілактики ВІЛ/СНІД, наркоманії, тютюнокуріння, вживання алкоголю серед дітей та молоді.
Фестиваль проходив в трьох номінаціях: конкурс плакатів, фотографій та літературно-музично-спортивних композицій.
В заході взяли участь 125 чол. Серед учасників заходу розповсюджена соціальна реклама (буклети) з питань профілактики шкідливих звичок та ВІЛ/СНІДу, туберкульозу.
Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 928 | Добавил: VV | Дата: 2011-03-23 | Комментарии (0)

З метою формування свідомості у дітей негативного ставлення до тютюнопаління, протягом лютого Сумським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводився тематичний конкурс малюнку «Мамо, не пали!» в якому взяли участь 300 дітей Сумської області.
До участі у конкурсі запрошувалися діти віком від 6 до 17 років з усієї області. На конкурс представлялися виключно індивідуальні творчі роботи, виконані в довільній живописній техніці (олівці, фломастери, фарби тощо).
По завершенню конкурсу, роботи учасників та переможців були представлені широкому колу глядачів на виставці у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Н.К. Крупської.
Переможці були визначені у трьох вікових категоріях.
Перше місце серед дітей 6-8 років зайняла Марина ТАРАСЕНКО з м. Глухів. У віковій категорії 9-12 років – Анастасія ШВЕД з м. Конотоп та у категорії 13-17 років – Марина СТЕЛЬМАХ з м. Суми.
Володарі найкращих робіт були нагороджені наборами для творчості та дипломами.
«Кожна робота була унікальним від ... Читати далі »

Все більше фактів говорить про тютюн як про «наймасовішого вбивцю» у світі. Ціна, яку доводиться платити за тютюнопаління, – це величезні втрати, спричинені ним через хвороби, що завдає значної шкоди демографічній ситуації у суспільстві, сприяє зниженню трудового потенціалу країни.
Тютюнова пандемія, що охопила світ, – це «заразне» захворювання, яке є справою рук людських. Воно передається через рекламу, торгівлю, через приклад курців і через дим, на дію якою наражаються некурці, особливо діти.
Від хвороб, спричинених курінням, у світі вмирає більше людей, ніж від СНІД, наркотиків, убивств, безпосередньо алкоголю, самогубств, пожеж, автомобільних та авіакатастроф разом узятих. Та ще втрачається багато тисяч життів «вимушених курців» – тих, хто змушений ковтати тютюновий дим.
З метою здійснення профілактичної роботи сере учнівської молоді директором районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для учнів 8 класу Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів на базі читального залу РПК спільно з його працівниками було проведено роботу мобільного відеолекторію на тему «Тютюн – головний убивця».

17 березня 2011 року в приміщенні виконкому Охтирської міської ради Охтирським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено засідання «круглого столу» на тему «Профілактика домашнього насилля. Гендерна рівність».
На заході побували і виступили представники відділу у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту, управління праці та соціального захисту населення, Охтирського професійного ліцею, завідувач жіночою консультацією, громадської організації «Ініціатива», міськрайонного центру зайнятості, Охтирського УМВС України в Сумській області (кримінальна міліція у справах дітей), представники ТРК «Охтирка», газети «Город А», ТРК «Пульсар».
На засіданні обговорювались питання протидії гендерній нерівності, виховання у жінок самоповаги, популяризація сімейних цінностей, відновлення соціальних орієнтирів, формування громадянського суспільства, гендерні аспекти безробіття.