Вівторок, 2024-04-23, 9:04 AM
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Мій сайт

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Новини Сумського обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 106
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Січень » 27

27 січня директором Конотопського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в Конотопському міськрайонному центрі зайнятості для жителів міста та району проведений інформаційний захід щодо впровадження альтернативних форм сімейного виховання. Зокрема, присутні були ознайомлені з формами влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сім’ї, порядоком створення прийомної сім’ї, досвідом функціонування прийомних сімей в місті; переглянули відеофільм «Просто неба».

Довідково: сьогодні під соціальним супрооводом центру перебуває дитячий будинок сімейного типу (5 дітей) та 7 прийомних сімей (12 дітей); 1 особа та 1 сім’я готують необхідний пакет документів та готові пройти навчання кандидатів у прийомні батьки.

Категория: Новини районних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді | Просмотров: 1015 | Добавил: Ros | Дата: 2011-01-27 | Комментарии (0)

26 січня проведене чергове заняття навчальної програми підготовки волонтерів Конотопського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Заняття для 10 студентів Конотопського медичного училища за власною авторською програмою веде волонтер центру – викладач Конотопського індустріально-педагогічного технікуму Сивець М.О. Програма включає 6 тренінгових занять «Усвідомлення себе», «Як організувати профілактичну роботу», «Профілактика куріння у молодіжному середовищі», «Профілактика вживання алкоголю молоддю», «Профілактика наркоманії у молодіжному середовищі», «Профілактика зараження ВІЛ». Після закінчення занять волонтери будуть проводити роботу з профілактики негативних явищ в дитячих та молодіжних аудиторіях міста.

До речі, сьогодні волонтери-студенти Конотопського індустріально-педагогічного технікуму, які закінчили навчання по програмі у жовтні 2010 року, реалізують програму з соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з числа учнів старших та випускних класів у Конотопській санаторній та спеціальній школах-інтернатах.


25 січня 2011 року працівниками Конотопського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Конотопському виправному центрі № 130 проведено День центру. Під час заходу обговорено питання впровадження наказу Мінсім’ямолодьспорту та Державного департаменту України з питань виконання покарань від 28.09.2010 № 3368/359 «Про затвердження Порядку взаємодії центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і установ виконання покарань щодо забезпечення соціального обслуговування дітей та молоді, які звільняються з установ виконання покарань»; підписано угоду про співпрацю та обговорено план спільних дій на поточний рік. Соціальний працівник надала індивідуальні послуги особам, що відбувають покарання. Найчастіше потребують роз’яснення питання працевлаштування, отримання соціального житла, матеріальної підтримки після звільнення.